Vandaag geopend 12:00 - 18:00

Persbericht: Wereldhave en Gemeente Haarlemmermeer vieren feestelijke opening van vernieuwd Vier Meren in Hoofddorp

29 september 2023

Vier Meren in het centrum van Hoofddorp heeft het afgelopen jaar een complete metamorfose ondergaan. Het winkelcentrum werd getransformeerd tot een modern en compleet Full Service Center met een betere routing en klimaat, een sterke mix van retail, horeca, versspecialisten en voorzieningen in een moderne uitstraling.
Het nieuwe Vier Meren werd vandaag feestelijk geopend waarbij de officiële openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Jurgen Nobel van Gemeente Haarlemmermeer en CFO Dennis de Vreede van Wereldhave. Tijdens de viering blikten de betrokken partijen terug op de succesvolle en vlotte samenwerking en het prachtige resultaat.

Vernieuwing Vier Meren naar Full Service Center
Het officiële startsein voor de vernieuwing van Vier Meren werd gegeven in mei 2022. Inmiddels is het centrum getransformeerd van een winkelcentrum naar een modern Full Service Center. Een one-stop locatie waar bezoekers veel meer zaken kunnen combineren dan in een traditioneel winkelcentrum. Een plek waar boodschappen doen, winkelen, vrijetijdsbesteding, ontspanning, werken en andere dagelijkse behoeften samenkomen. Op deze manier wordt Vier Meren een sterkere plek in het dagelijks leven van de bezoekers en als gevolg daarvan nog aantrekkelijker voor ondernemers.

Full Service Center op basis van klantwensen
Bij de planvorming voor het nieuwe centrum is er nauw geluisterd naar de wensen van bezoekers. Deze feedback is meegenomen in de uitwerking van het nieuwe centrum. De gerealiseerde verbeteringen in het centrum bestaan onder andere uit het oplossen van het klimaatprobleem door het dichtzetten van het dak, het realiseren van schone en moderne openbare toiletten en het versterken van het aanbod in horeca- en versspecialisten. De look en feel van de passages en vrijwel alle winkels werd vernieuwd en de winkelpuien in de passage werden verhoogd en naar voren geplaatst voor een meer sfeervolle en intieme beleving. Naast de vernieuwingen aan de binnenzijde van het centrum werd de hoofdentree vanaf het Burgemeester van Stamplein naar het midden van de passage verplaatst. Hierdoor wordt de doorloop van bezoekers in het centrum beter verdeeld.

Tegenover de Albert Heijn XL in het souterrain werd het commercieel bewezen cluster van versspeciaalzaken ‘every.deli’ gerealiseerd, aangevuld met een sfeervol pleintje met zitjes en groen als ontmoetingspunt of voor een hapje of drankje.

Het plan voor Vier Meren werd ontworpen door het architectenbureau SUM Architecten uit Hilversum. Vastgoedontwikkelaar NEOO uit Amsterdam werd door Wereldhave als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij het project.

Aanbod en verhuur in Vier Meren
In aanloop naar de Grand Opening kwam de verhuur verder in een stroomversnelling en werden er steeds meer nieuwe namen bevestigd. Meest recent werden er winkels verhuurd aan fashionformules Calzedonia & Intimissimi, Fashion Today, interieur en home-deco formule Søstrene Grene, koffie- en theespecialist Simon Lévelt en chocolatier Martinez Chocolade. Voor de laatste beschikbare ruimten in het centrum wordt er met verschillende partijen gesproken. Specifiek voor de categorieën horeca- en versspecialisten zoekt eigenaar Wereldhave nog ambitieuze ondernemers. Als sluitstuk van de vernieuwing in Hoofddorp wordt op korte termijn ook het horecacluster ‘eat&meet’ met terrassen aan het Burgemeester van Stamplein vernieuwd.

Grand Opening Weekend in Vier Meren
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september staat Vier Meren in het teken van de Grand Opening. Naast de officiële opening van het centrum met vele nieuwe winkels vinden er ook ín de nieuwe winkels en horecazaken veel speciale openingsactiviteiten plaats. Dit alles wordt aangevuld met een spetterend entertainmentprogramma met o.a. een optreden van Emma Heesters op vrijdag, en een spectaculaire BIG Bingoshow en dansoptredens van lokale dansscholen op zaterdag.

Last but not least, bij de nieuwe ingang van Vier Meren opent tijdelijk de exclusieve ‘instagram experience’ Be Your Selfie Tour de deuren. De Be Your Selfie Tour is een gratis toegankelijke attractie en bestaat uit 13 unieke en creatieve selfie-kamers. Tot en met december 2023 is de Selfie Tour exclusief en tijdelijk in Hoofddorp.

Het volledige openingsprogramma is te vinden op www.viermeren.nl/opening